esmaspäev, 14. aprill 2014

Ahjuõunapüree kaneeliga



Ahjuõunapüree kaneeliga




Vaja läheb:

  • 3-3,5 kg õunu
  • 150 g suhkrut
  • 100-150 g moosisuhkrut
  • 3 tl kaneeli

Koori õunad, lõika õunad neljaks ja eemalda südamik. Võta suur kõrgete äärtega ahjuvorm ja pane õunad vormi. Vala vormi niipalju vett, et see kataks ära terve vormi põhja. Kata ahjuvorm pealt fooliumiga ja tõsta see 200-kraadisesse ahju u. 25-35 minutiks.
Õunad peavad olema täitsa pehmeks küpsenud. Tõsta vorm ahjust, vala õunad suuremasse potti ja püreesta saumiksriga ühtlaseks püreeks.
Vala juurde suhkur ja kaneel ning tõsta pott tulele ja lase keema tõusta. Võta pott tulelt ja vala moos steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt.
Säilita külmas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar